Ravenna Wiki
Advertisement
Kummelgården.jpg

Inte så mycket en gård, som det är en stadsdel i Ravenna. Stadsdelen har fått namnet efter närheten till stadens äldsta och största begravningsplats. Kummelgården är hem för den bittra fattigdomen och på grund av den avsides

placeringen samt de rikare stadsdelarnas höga byggnationer, så ligger större delen av Kummelgården i skugga hela dagen. Stora delar av Ravenna prisas för sina stenlagda vägar och fina arkitektur, men Kummelgårdens byggnader andas desperation. Det finns några fasta fallfärdiga konstruktioner, som hus och studor eller råare inrättningar såsom hyddor, vagnar eller tält. Men de hemlösa får söka skydd där de kan. Det är tufft att växa upp här, men härdande.

Kummelgården ligger placerat i en liten fördjupning i terrängen, vilket gör att gatorna här täcks av skräp och avträde ifrån de andra stadsdelarna som ligger högre upp. Det är en labyrint av smala gator och mörka gränder. Eftersom området ligger så pass nära gravplatsen och att det händer regelbundet att liken inte omhändertas omedelbart så ligger en otrevlig lukt över Kummelgården. Här finns också ett otaliga billiga bordeller och lågklassiga krogar. Det enda som blomstrar i Kummelgården är kriminaliteten.

Advertisement