Ravenna Wiki
Advertisement
Ravennabanner.jpg

Ariella klev iland i den livliga hamnen och höll huvan snävt om ansiktet, men kunde ändå inte hålla sig från att se ut med stora ögon. Hon, som aldrig varit i en stad större än Gisleberg, hade nu tagit sig hit, till en av världens största metropoler. Hur skulle hon gå till väga nu? Med ett ryck väjde hon för en skränig goblin, som hänsynslöst rullade fram sin enhjulade kärra med varor. Tanken att kasta sig ombord på skeppet och fara raka vägen hem igen slog henne. Men...med ett beslutsamt uttryck i sitt fräkniga ansikte drog hon ett djupt andetag. Nej, hon hade tagit sig så här långt. Inget skulle stoppa henne nu!


Ravenna är en hamnstad i en klassisk fantasyvärld, utan specificerade tidsramar. Metropolen är en smältdegel av raser och kulturer, ett nav för lukrativ handel och kommers, liksom för dödlig politik. En strid ström av tillfälliga resenärer rör sig ständigt genom staden, men den kulturella mångfalden har också satt en permanent prägel på stadens siluett i och med dem som valt att stanna och bli fasta residenter. Slottet huserar bland andra landets kungafamilj samt en stor del av hovet, och universitetet utanför kusten är bland de främsta, om inte Det Främsta, i världen. Det ryktas också om en undre värld, i de gamla katakomberna, för stadens mer ljusskygga invånare.

Med andra ord, här finns utrymme för hög som låg, gammal som ung, god som ond.

Vem är Du?

 Välkommen till Ravennas Wikia![]

En wikipedia för spelvärlden Ravenna som tillhör rollspelschatten Simultima.se. Här kan Du lägga upp karaktärer, länder, familjer och allt annat smått och gott som Du känner att det vore intressant för andra spelare att kunna veta!

Vill Du ha en enkel förklaring till hur man lägger upp en karaktärsmall, även kallad "template"? Klicka här för att få en förklaring, bild för bild! Är det fortfarande krångligt eller vill Du ha en template som passar Dig bättre? Kontakta Bitter, antingen på forumet (simultima.forum24.se) eller på mailen (bitter@simultima.se) så kommer Du få hjälp så snart som möjligt!


Kategorier[]

Skapar ni en ny sida så fäst dem gärna med en kategori. Skapar ni en ny kategori så sätt den gärna här så fler vet att den finns och de därför går att använda! 

[[::Category:Karaktärer|Karaktärer]]

[[::Category:Släkten|Släkten]]

[[::Category:Länder|Länder]]

[[::Category:Religioner|Religioner]]

[[::Category:Städer|Städer]]

[[::Category:Platser|Platser]]

Latest activity[]


Advertisement